četvrtak, 23. listopada 2014.

Google

Google je američka multinacionalna korporacija specijalizirana za internet usluge i proizvode. To uključuje pretraživanjecloud computing i internetsko oglašavanje. Većinu svoje dobiti ostvaruje na servisu za oglašavanje AdWords.
Google su osnovali Larry Page i Sergey Brina njihov neslužbeni slogan je bio "Don't be evil" (Ne budi zao). U 2004, Google se premjestio u novo sjedište u mjestu Mountain View, Kalifornija, koje je nazvano Googleplex(PRIKAZAN na slici).
 dok su doktorirali na Sveučilištu Stanford. Zajedno posjeduju oko 14% njenih dionica, ali i kontroliraju 56% dioničarske glasajuće moći kroz tzv. "superglasajuće" zalihe. Oni su inkorporirali Google kao privatno poduzeće 4. Rujna 1998. Inicijalna javna ponuda je bila 19. Kolovoza 2004. Njihov opis misije od samog početka je bio "da organiziraju svjetske informacije i naprave ih univerzalno dostupnim i koristivim", 
Brzi rast od inkorporiranja je povukao lanac proizvoda, nabavki i partnerstava izvan Googleove pretraživačke mašine. Oni nude internetske servise kao što su softver za produktivnost uključujući email (Gmail), internetsko spremanje podataka (Google Drive), uredski paket (Google Docs) i socijalni mrežni servis (Google+).Desktop proizvodi uključuju aplikacije za internetsko pregledanje, organiziranje i uređivanje slika i instant dopisivanje. Kompanija drži razvoj Androidmobilnog operativnog sistema i samo-preglednički Chrome OS za netbook poznat kao Chromebook. Google se snažno uključio u komunikacijski hardver: ima partnerstvo sa velikim elektronskim proizvođačima u produkciji svog "visoko-kvalitetnog jeftinog" Nexus uređaja i kupljenog Motorola Mobility u svibnju 2012. U 2012, infrastruktura optičkih vlakana instalirana je u gradu Kansas da opremi Google Fiber radio servis.

Nema komentara:

Objavi komentar